Gelaagde ruiten

Gelaagd glas

Gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit een “sandwich” van glas / folie / glas. Hoe het wordt gemaakt? Twee losse lagen glas worden met elkaar verbonden door een laag folie (PVB). Door verwarming en druk wordt het geheel vacuüm gemaakt en worden de lagen glas en folie verbonden tot optisch één geheel. Mechanisch gezien is het hierdoor echter veel sterker geworden: in geval van breuk van de gelaagde ruit worden de glasscherven door de folie bijeen gehouden, hetgeen de kans op verwondingen aanzienlijk verkleint.

Standaard machineglas is gehard veiligheidsglas glas. Gelaagd glas is een alternatief voor gehard glas. Het voordeel van gelaagd glas is dat de ruit niet direct in kleine stukjes uiteen valt maar ook met barst voor nog blijft zitten. Zie voor een voorbeeld onderstaande afbeeldingen. Nadeel is dat er bij inslag scherpe glasdelen vrij komen.

Ruitenspecialist levert uw gelaagde ruiten in de door u gewenste maten met de door u gewenste bewerkingen. Hierbij kunt u kiezen uit:

Ruit_gelaagd_defect

Defect gelaagd glas

  • Vorm
  • Kleur / tint
  • Gaten
  • Bol / vlak

Ruitenspecialist levert uw gelaagde ruiten in de door u gewenste maten. Klik hier en vraag uw gelaagde ruit aan door het invullen van het contactformulier.