Plexiglas/Lexan

U kiest voor een plexiglas (lexan) oplossing wanneer u er zeker van wilt zijn dat uw ruit niet barst. Lexan is t.o.v. gehard glas minder hard en daardoor gevoelig voor krassen bij grote druk.

Lexan onderscheid zich door de optische zuiverheid, de hoge gebruikstemperatuur en een zeer hoge slagvastheid. De helderheid is te vergelijken met glas en acrylaat (plexiglas). Lexan is 250 keer sterker dan glas en is daardoor uitermate geschikt voor toepassingen in machines, inbraak- en vandalismepreventie en andere doeleinden waarvoor een grote sterkte is vereist. Dit materiaal wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor (speed) bootruiten. Ons lexan glas verkleurt niet door inwerking van (zon)licht.

Ruitenspecialist levert uw plexiglas in hoogwaardige lexan uitvoering in de door u gewenste maten in twee kwaliteitssoorten:

  • Kwaliteit 1:¬†Hoogwaardige standaard kwaliteit geschikt voor het gebruik in machines
  • Kwaliteit 2:¬†Kwaliteit 1 voorzien van een harde coating waardoor het lexan product de hardheid van glas benaderd en het risico op krassen tot het minimum wordt beperkt. Alleen geschikt voor vlakke toepassingen en niet als gebogen toepassing.

Beschikbare maten:

  • Diktes: 3 mm., 4 mm., 5 mm., 6 mm., 8 mm., 10 (9,5) mm., 12 mm.
  • Formaat: max. 3000 x 2000 mm.

Ruitenspecialist levert uw plexiglas in hoogwaardige lexaan uitvoering in de door u gewenste maten. Klik hier en vraag uw plexiglas aan door het invullen van het contactformulier.